U mnie z koroną z placuszków parmezanowych.
Składniki:
- przecier pomidorowy - 200 ml
- kieliszek wódki albo więcej :)
- sól
-pieprz
- tabasco
- sos worcestershire
- łyżeczka żelatyny
- 2 łyżki serka mascarpone
- 1 łyżka chrzanu
- cytryna
Żelatynę rozpuściłam w odrobinie zimnej wody. Przecier podgrzałam i doprawiłam. Dolałam wódkę i żelatynę. Odstawiłam do wystygnięcia i włożyłam do lodówki.
Kiedy stężała, wycięłam kółko i położyłam na talerzu. Serek mascarpone wymieszałam z chrzanem i sokiem z cytryny. Nałożyłam na kółko z galaretki pomidorowej. Na pastę natomiast położyłam kolejne galaretkowe kółko. Posypałam pieprzem i udekorowałam gałązką selera naciowego.
Jest świetne ,żółty ser jest tutaj cudownie zapieczony ,ja jednak pomidory toleruje tylko w oryginalnej postaci ;) Ale sam pomysł i idea CUDO !
OdpowiedzUsuńA u nas przecier zawsze w pogotowiu. Teraz pomidory sa bez smaku a przecier najlepszy własny!
UsuńMadzia super pomysł, chętnie taką krwawą bym wsunęła :)
OdpowiedzUsuńTaki aperitif....Ale wymysliłam.. A od dziś na diecie jestem. Wieczorem wszystko opiszę:)
Usuńo nie, to nie będziesz wstawiać już przepisów niedietowych?
UsuńUwielbiam sok pomidorowy, stąd też krwawą mery. Takiej wersji jeszcze nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńmam nadzieję Patisonku, bo to moja twórczość własna:)
UsuńO kurczę, ale odjazd! Bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńChcę takiego drinka:-))!!
OdpowiedzUsuńjestem pod wrażeniem pomysłu! :)
OdpowiedzUsuńJaki fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł i wygląda bardzo zachęcająco ;)
OdpowiedzUsuńCo za pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńAle ekstra!! Ty to masz pomysły!
OdpowiedzUsuńRewelacja, uwielbiam Krwawą Mary, koniecznie muszę to wypróbować:-)
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł! Na pewno wykorzystam.
OdpowiedzUsuń