Składniki:
łosoś - 500 g
2 kromki razowego chleba (u mnie razowy tostowy)
2 ząbki czosnku
parmezan tarty
sól, pieprz
opcjonalnie chili
olej
Łososia solę i pieprzę. Kładę na blaszce polanej oliwą. W misce kruszę chleb na bardzo drobne kawałeczki (możesz to zrobić oczywiście mechanicznie) i dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, trochę oliwy i starty parmezan. Mieszam dokładnie i układam na łososiu. Piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 30 min (obserwuj dokładnie i zmniejsz gaz jeśli zbyt mocno zbrązowieje.
super pomysł! z pewnością takiego łososia wypróbuję.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
ja uwielbiam łososia, dlatego kolejny pomysł na jego przygotowanie z pewnością się przyda, bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńTo Kasiu ciekawe urozmaicenie. Polecam.
Usuń