piątek, 11 stycznia 2013

Pesto z kolendry


Doskonałe do zupy z żółtej soczewicy, makaronu i pieczywa.



Składniki:
pęczek świeżej kolendry
sok z pół cytryny
łyżki mleka kokosowego
1/4 szklanki uprażonego słonecznika
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka soli

W blenderze połącz kolendrę (wraz z łodyżkami) , sok z cytryny, uprażony słonecznik, czosnek, imbir, sól i mleko kokosowe. Ucieraj na gładką masę. 


5 komentarzy:

  1. uwielbiam kolendrę, ale jest jednak bardzo intensywna i można łatwo z nią przesadzić. Chociaż już sobie wyobrażam taką pyszną quesadillę z Twoim pesto... Muszę się skusić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam domowe pesto, choć z kolendrą jeszcze nie próbowałam. Trzeba będzie to zmienić :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam dziś to pesto. Dziękuję za przepis. Zrobiłam kanapki z szynką, grubo posmarowałam pesto, pokroiłam plastry awokado i położyłam pomidorki koktajlowe. Dobra kanapka wyszła.

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł z eksperymentowaniem:) Polecam pietruszkę jako bombę witaminową:
    http://www.udietetykow.pl/pesto-presto/

    OdpowiedzUsuń

Miło mi Cię gościć na moim blogu. Jestem wdzięczna za wszelkie wpisy i cieszą mnie blogowe znajomości.
Życzę przyjemności w dalszej podróży w sieci:)