piątek, 12 października 2012

Antrykot z masłem ziołowym


Udało mi się kupić piękny antrykot. Czym prędzej przygotowałam
zalewę, której zadaniem jest  nadanie kruchości i aromatu potrawie. Zostawiałam na noc a rano upiekłam w piekarniku. Niezwykle ważnym dodatkiem jest ziołowe masło, którego przepis podawałam jakiś czas temu tutaj





Składniki:
antrkot 1-1,5 kg
sól, pieprz

Zalewa:
  olej
 pieprz
świeży rozmaryn
 świeży tymianek
świeża pietruszka
 liście laurowe suszone
ziele angielskie
 majeranek

Mięso umyj i włóż do zalewy. Zostaw co najmniej na noc (najlepiej dzień i noc). Po upływie tego czasu, upiecz mięso w piekarniku doprawiając solą i pieprzem. Podlewaj wodą jeśli jest taka potrzeba. Masło ziołowe, o którym wspominałam połóż na kawałku mięsa i na chwilkę włóż do piekarnika aby masło się rozpuściło.




2 komentarze:

  1. Też wstawiam mięso do piekarnika, ale nie po to żeby się rozpuściło :D Taki mały troll tekstowy :D Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Miło mi Cię gościć na moim blogu. Jestem wdzięczna za wszelkie wpisy i cieszą mnie blogowe znajomości.
Życzę przyjemności w dalszej podróży w sieci:)