Składniki:
- 25 dkg świeżych kurek
- cebula
- wywar warzywny - ok 1,5 l
- śmietana słodka 18% - ok. 150 ml ale może byc więcej
- masło
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Kurki dokładnie umyć i pokroić drobno. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć kurki. Wsypać do buliony i gotować na niewielkim ogniu. Osobno podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Także dodać do wywaru. Dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami z serem lub chipsami ziemniaczanymi własnej roboty przepis tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi Cię gościć na moim blogu. Jestem wdzięczna za wszelkie wpisy i cieszą mnie blogowe znajomości.
Życzę przyjemności w dalszej podróży w sieci:)