poniedziałek, 10 września 2012

Zupa z kurek

Świetna zupa, w której ważne jest by kurki były pokrojone dość drobno i by pozwolić im pogotować się w wywarze. Proporcje wywaru i śmietany są jedynie moją propozycja i mogą być modyfikowane przez Ciebie.



Składniki:

  • 25 dkg świeżych kurek
  • cebula
  • wywar warzywny - ok 1,5 l
  • śmietana słodka 18% - ok. 150 ml ale może byc więcej
  • masło
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz


Kurki dokładnie umyć i pokroić drobno. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć kurki. Wsypać do buliony i gotować na niewielkim ogniu. Osobno podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Także dodać do wywaru. Dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami z serem lub chipsami ziemniaczanymi własnej roboty przepis tutaj.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło mi Cię gościć na moim blogu. Jestem wdzięczna za wszelkie wpisy i cieszą mnie blogowe znajomości.
Życzę przyjemności w dalszej podróży w sieci:)