Składniki:
- udziec z indyka - w zależności od wielkości 2,3 sztuki
- pieprz, sól
- świeży tymianek
- majeranek
Sposób wykonania:
Indyka nacieram solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej. Podsmażam indyka az trochę zbrązowieje. Sypię majerankiem roztartym w dłoniach i posypuję listkami świeżego tymianku. Zalewam wodą i pod przykryciem dusze do miękkości dolewając wody. Co najmniej godzinę. Można też po podsmażeniu przełożyć do brytfanki i upiec w piecu. Trzeba pamiętać jednak o polewaniu indyka sosem aby nie był suchy. Co 15 minut najlepiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi Cię gościć na moim blogu. Jestem wdzięczna za wszelkie wpisy i cieszą mnie blogowe znajomości.
Życzę przyjemności w dalszej podróży w sieci:)