czwartek, 11 października 2012

Rydze z patelni

Dostałam prezent w postaci rydzów ze śląskich lasów. W mojej okolicy zupełnie nie ma tych grzybów, więc radość moja była tym większa. Postępowałam zgodnie z sugestiami moich darczyńców i efekt był świetny.





Składniki:
rydze
cebula
masło
sól, pieprz

Grzyby dokładnie umyć i wysuszyć. Rozgrzać masło na patelni i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dorzuć grzyby i smaż kilka minut. Posól i popieprz. Serwuj od razu.




5 komentarzy:

  1. Madzia znów grzybki i znów cuda
    Rydze na maśle , ojej jakie pychoty

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :)))) Prześladują mnie w tym roku grzybki.A do tego ja sama zamieniam się w starego grzyba:)
      Uściski!

      Usuń
    2. wiadomo najlepsze rydze w ustroniu

      Usuń
  2. też jadłam w tym roku, rydze są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi Cię gościć na moim blogu. Jestem wdzięczna za wszelkie wpisy i cieszą mnie blogowe znajomości.
Życzę przyjemności w dalszej podróży w sieci:)