Składniki:
2 piersi z kurczaka
papirus do smażenia "Soczysta pierś z kurczaka z czosnkiem"
suszone śliwki - 6 sztuk
ocet balsamiczny - 80 ml
rukola
orzechy włoskie - garść
gruszka - 1/2 szt
oliwa z oliwek - 50 ml
Piersi kurczaka umyj i osusz. Przekrój wzdłuż na dwie części aby nie były grube. Uderz kilka razy tłuczkiem przez folię aby były jeszcze delikatniejsze. Papirus rozłóż na desce i połóż na nim mięso. Przykryj drugą częścią i trochę przyduś od góry. Patelnie teflonową bez tłuszczu podgrzej na kuchence. Kiedy będzie gorąca, połóż na niej mięso w papirusie i smaż po kilka minut z każdej strony. Uważaj, żeby się nie przypaliły!
Rukolę umyj i osusz. Rozłóż na półmisku. Gruszkę pokrój w cienkie plastry i rozłóż na rukoli. Śliwki zalej octem i gotuj na niewielkim ogniu przez chwilę aż sos troszkę zgęstnieje.
Usmażonego kurczaka połóż na desce i pokrój w niewielkie paski. Rozłóż na rukoli. śliwki rozgnieć widelcem w sosie i jeśli są za duże przekrój na pół. Rozłóż je na sałatce. Polej odrobiną oliwy.
Wygląda świetnie! obawiam się że i smakuje dobrze... :)
OdpowiedzUsuńPrzyznaję, że tak:) DZiękuje za odwiedziny!
Usuńswietny blog
OdpowiedzUsuńI am actually thankful to the owner of this site who has shared this
OdpowiedzUsuńenormous paragraph at at this place.
Feel free to visit my blog post - soil compaction soil (www.unz.com)
It's a shame you don't have a donate button! I'd without a doubt donate to this excellent blog!
OdpowiedzUsuńI suppose for now i'll settle for bookmarking and
adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this site with
my Facebook group. Talk soon!
my web-site; webcam mature